Se dette nyhedsbrev i en browser
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet

Norge bruger flest

MARKEDSFØRINGSKRONER

Norge er det land i Europa, der bruger flest penge på reklame pr. indbygger. Norge ligger således i verdenstoppen – og altså nummer et i Europa. Det er der en god og enkel forklaring på - priserne er højere og konkurrencen mindre.
- Norge er det land i Europa, der suverænt bruger flest penge på markedsføring.
Sidste år blev der købt reklame i Norge for 450 euro pr. indbygger om året, svarende til ca. 3.360 kr. Det viser tal fra det svenske IRM, Institut for Reklame- og Mediestatistik, og beløbet bringer nordmændene op på en global 3. plads efter Hong Kong og Australien.

Selv om Sverige og Danmark umiddelbart godt kan være med i højt reklameforbrug – med hhv. en 7. og 9. plads på verdensranglisten – så er der langt op til toppen, idet vi og svenskerne kun bruger ca. 2.300 kr. pr. indbygger om året på reklame.

Europamesterskabet i reklameforbrug skyldes ikke kun høje priser og lille konkurrence. Den daglige leder af reklameforeningen Kreativt Forum, Benedikte Løvdal, siger til Kampanje.com, "Reklamebranchen er blevet bedre til at dokumentere afkastet på reklame. Dertil kommer, at finanskrisen har ramt Norge i relativt beskedent omfang, så forbruget er højt og optimismen stor."

"En anden tolkning end den økonomiske kan være, at lande som Sverige og Danmark er kommet længere end os inden for ikke-betalte medier. At de bruger flere penge på eget indhold og færre på at købe reklameplads," fortsætter Benedikte Løvdal.

Tallene fra IRM dækker udelukkende den købte reklameplads i medierne.

Spændende måder at vise sikkerhed på

De løftede pegefingre og informationer om flysikkerhed man kender til hudløshed, serveres her med et glimt i øjet. Det er Virgin America der er på banen med denne video.

Air New Zealand bragte sidste år hobbitter og andre let-genkendelige passagerer i spil, med en sikkerhedsvideo der trak flere visninger på YouTube, end selskabet har passagerer.

Delta Airlines har hyret Wieden + Kennedy i New York, til at levere sin jule-agtige sikkerhedsvideo, der blev lanceret i sidste uge. Sammen med filmen fra Virgin America er det ifølge Adweek grunden til, at sikkerhedsvideoer nu - officielt - er den bedste del af flyveturen.

Virgin har hyret Jon M. Chu til at instruere, Jamal Sims og Christopher Scott til at koreografere - og Todrick Hall og Madd Chadd til at danse ... sammen med en flok Virgin-medarbejdere.

Williams+creative på Facebook

I hele december måned kører vi en julekonkurrence på vores Facebook side. Så skynd dig ind og like os, så har du også en mulighed for at deltage.

Følg os på Facebook her...

Vi bliver én mere

Den 12. december starter Lærke Jensen som mediegrafikerelev her på bureauet, og vi glæder os til at øge bemandingen og få styrket vores fremtidige vækst.
Lærke er 21 år og har en god indsigt i både kommunikation og markedsføring (nærmere præsentation af Lærke følger). Vi håber du vil tage godt imod vores nye kollega.

Rigtig glædelig jul

til dig og dine

Den 20. december går vi på juleferie og er tilbage igen den 2. januar.

Vi håber du må få en dejlig jul og et god nytår. Vi glæder os til at udvikle nye kreative løsninger sammen med dig i det nye år.

Glædelig jul fra alle os på williams+creative
Frameld dig dette nyhedsbrev