Se dette nyhedsbrev i en browser
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet

Der er ikke længe til 2019

Hvis du fortsat vil være en værdsat samarbejdspartner efter 2019, bør du nærlæse en ny analyse, der giver dig et pejlemærke i forretningsforståelse og kommunikation.
Samfundsansvar og medborgerskab
Virksomheder og organisationer må opbygge social kapital, og tage ansvar for samfundet for at få "license to operate".
Det er en forudsætning for at kunne rekruttere de gode medarbejdere, imødekomme kravene fra forbrugerne og trække på relationer i omverdenen.

Fremtiden er digital
Digital kommunikation vil forandre relationer mellem mennesker, og mellem organisationer og deres interessenter. Kommunikation og markedsføring bliver vedkommende og nær.
Massekommunikation vil dø, og peer-to-peer kommunikation bliver den nye standard. Det meste bliver lokations-, behovs-, relations- og personbestemt og i realtid.
Brugerne kommer i centrum, og kommunikation bliver intuitivt, brugerdrevet og involverende.

Oplevelse og underholdning
Virksomheder skal være bedre til at bygge oplevelser og underholdning ind i kommunikationen.
I 2019 skal vi appellere til sanser og stemninger, og lade os inspirere af de store oplevelsesproducenter fra f.eks. filmbranchen eller sportens verden, hvor der tales mere til hjertet end til hjernen.

Her er vores to bedste råd til foråret

Hvis du ikke er synlig på Google, så findes du ikke
Online marketing bliver hele tiden mere kompleks, samtidig med at værktøjerne er blevet umanérligt intelligente. Derfor bruger online marketingfolk til stadighed flere og flere værktøjer, til at effektivisere deres arbejdsprocesser. Vi tilbyder dig gerne en analyse af dine elektroniske salgsværktøjer.

E-mail-marketing er uhyre vigtig
E-mail-marketing er blevet slået fast som en uhyre vigtig marketingkanal (som desværre bliver nedprioriteret af mange).
Selvom e-mail-marketing grundlæggende stadig er det samme som for 5 år siden, har både teknologien og kommunikationen udviklet sig markant. Det betyder, at e-mail-marketing i dag handler langt mere om personlige og segmenterede udsendelser, med relevant information eller underholdning for brugeren. Direkte salg er ikke længere effektivt, og din e-mail-indsats bør være gennemsyret af et kunde-til-virksomhed perspektiv, der tager udgangspunkt i relevans, og hvad dine brugere vil læse. Så skal tilliden, loyaliteten og konverteringerne nok komme. En anden tendens er automatisering, som bør dyrkes i langt højere grad. Via automatisering er det muligt at sende relevante mails, på de rigtige tidspunkter og med det rigtige indhold.
Frameld dig dette nyhedsbrev