Se nyhedsbrevet i en browser
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet

Google strammer grebet om dårlige websites

Google er på vej med nogle ændringer, der risikerer at koste trafik på websites der ikke er mobiloptimerede.

Det er et rygte der har verseret længe, men nu gør Google alvor af det. Fra den 21. april vil søgegiganten straffe de websites der ikke er mobiloptimerede.

Google er brugerens garant for en god oplevelse på nettet, og går altså målrettet efter virksomheder der "hænger i bremsen", og ikke lever op til brugernes ønske om mobilvenlige platforme.

Der er faktisk tale om ganske mange virksomheder, der ikke har styr på deres mobile tilstedeværelse på nettet, og de vil uden tvivl komme til at opleve fald i deres trafik. Da mobile løsninger længe har været et fokusområde hos Google, og da der er flere og flere der bruger mobilen til onlinesøgninger, ønsker de ikke at brugerne får en dårlig oplevelse, på grund af ikke-tilpassede sites på nettet.

Ændringen vil betyde, at når en bruger går ind og søger via mobilen, så vil de ikke-optimerede mobilsites ryge længere ned, eller eventuelt helt forsvinde fra søgningen. I sidste ende vil det kunne betyde færre besøgende, med et fald i salget til følge. Danmark har i øvrigt en høj mobil penetration, i forhold til de øvrige nordiske lande.
Den 21. april 2015 bliver altså en skæbnesvanger dag for mange danske virksomheders liv på internettet. Efter denne skæringsdato kan Google have vendt op og ned på danske virksomheders omsætning og markedsandele online. Det er derfor på tide at få gjort noget ved det.

Er du i tvivl om hvorvidt dit website er responsive, kan du kontakte os på telefon eller mail, og så vil vi undersøge det for dig helt gratis og uforpligtende.
Frameld dig nyhedsbrevet