Se nyhedsbrevet i en browser
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet

Er du synlig på Google?

Det sikreste sted at gemme en hemmelighed er på side to i en Googlesøgning – meget få klikker sig videre hertil. Prøv at teste dit eget website og se om din virksomhed er en hemmelighed.
 
Google rangerer dit website ud fra flere parametre, og du kan selv gøre meget blot med nogle små forbedringer. Dermed bliver dine chancer for at blive valgt af en kommende kunde langt større.

1) Få klarhed over dine produkter og ydelser

Det er vigtigt at du kan definere hvilke søgeord eller vendinger der skal rangere din virksomhed højt på Google. Tænk også gerne på hvad dine potentielle kunder ville søge efter. Husk, du kender sikkert din egen branche bedst. Kig dit website igennem for at se hvordan dine tekster på nuværende tidspunkt er skrevet. Måske skal du genoverveje nogle udtryk, eller gentage et særligt ord nogle flere gange, men pas på ikke at gentage hele sætninger på dit website – det bliver straffet af Google.

2) Test din placering i Google

Når du har defineret hvilke ord der bedst beskriver dine produkter og services, kan du prøve at teste det på Google, ved at foretage en søgning på det pågældende ord. Husk på at hvis ordet ikke bliver brugt på dit website, så kan Google naturligvis heller ikke finde dig. Ligger du placeret på side et, ja så har du gjort det godt, men husk at der stadig er kamp om pladserne, og at dine konkurrenter stadig er interesserede i at ligge over dig. Det kan nemlig have stor betydning om man ligger nummer tre eller nummer fire på Google.

3) Skab trafik til dit site med links

Google vurderer også dit website ud fra om andre sites på nettet linker til det. Jo flere jo bedre. Det er noget der naturligvis kræver hjælp udefra, så prøv at komme i tanke om hvem der ville indvilge i at linke til dit site. En leverandør? En kunde? Et søster- eller datterselskab? Et nyhedsbrev? Et nyhedsmedie? Du kan også aktivt deltage på faglige fora, og derfra evt. linke til dit site. Husk at også sociale medier som Facebook, Linkedin og Google+ er med til at skabe trafik til dit site.

4) Google Adwords giver hurtig respons

Ønsker du hurtig synlighed, kan du vælge at betale for at komme på forsiden. Du har sikkert selv lagt mærke til de gule tekster med ”annonce” på Google. Det er virksomheder der har betalt for denne placering, ved at købe ord de gerne vil findes på. Her har branchen og markedet også meget at sige, især i forhold til prisen. Det er også et sted hvor der er heftig kamp om de få pladser, så overvej det grundigt om det kunne være en god investering.

5) Analyser dit website

Der findes flere onlineværktøjer der kan hjælpe dig med at forbedre og teste dit website. Google Analytics er et af dem. Det indsamler informationer om dine besøgendes gøren og laden på dit website, således at du bl.a. kan se hvad der fungerer godt, og hvad der fungerer mindre godt, samt hvordan den besøgende gæst i det hele taget har fundet dit site. Benyt gerne disse værktøjer, eller få hjælp af fagfolk der kan analysere disse informationer.
Frameld dig nyhedsbrevet